Szerző Téma: Tápegység csatlakozó  (Megtekintve 4125 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Győző

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
Tápegység csatlakozó
« Dátum: 2018. Június 6. - 13:02:53 »
Sziasztok!
Vásároltam egy TVC-t, utoljára középiskolás koromban ültem előtte. Jó rég volt! :).  Sajnos Nincsen hozzá tápegység. Nem baj - gondoltam -, egy PC-s ATX táp is megteszi, ott is van +12 V, -12 V, +5 V, azonban a 10 pólusú csatlakozónak nem tudom mi a neve és hol lehet beszerezni. Remélem szabványos! Segítsetek légyszi! Előre is köszi!

szaboatis

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
Re:Tápegység csatlakozó
« Válasz #1 Dátum: 2018. Június 7. - 09:20:31 »
Szia!

Sajnos nem igazán szabványos... Valami régi orosz csatlakozó lehet. Beszerezhetetlen.
A facebook csoportban már szintén felvetődött a kérdés, a soros DB9-es csatlakozó pont bemegy a helyére, érdemes arra cserélni.

Üdv.:
Attila

Győző

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #2 Dátum: 2018. Június 8. - 14:47:28 »
Köszönöm szépen a választ! Most érkezett meg a gépem, már méregetem a helyet, ahová aljzatot lehet választani. Úgy próbálom tenni, hogy ne kelljen fúrni/faragni, hogy lehetőleg érintatlen maradjon minden. Szerencsére a mai világban hozzá lehet férni ilyesmihez könnyedén és választék is van. Eddig egy 3 pólusú DIN tűnik a legjobbnak, az árnyékolás meg a föld.. próbálom kibogarászni a fizikai méreteit, rögzítő lyukak távolsága... de ahogyan látom d-sub -ból is van 3 érintkezős. Majd megírom az általam talált optimumot.

Győző

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #3 Dátum: 2018. Június 10. - 10:12:42 »
Táp csatlakozó: állítólag nem (csak) orosz gyártmány, magyarok is gyártották. Egy mikroelektronikai boltban múlt héten előttem vitték el az utolsókat. Most volt a BURABU (rádióamatőr találkozó) és ott volt olyan árus, akinek vannak ilyen csatlakozói (gondolom más hazai berendezésekben is használták őket), ígérte, hogy küld. Ha valakit érdekel, akkor megírom a fejleményeket. A helyettesítő csatlakó keresés egyelőre szünetel.

Zozosoft

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #4 Dátum: 2018. Június 13. - 15:08:57 »
Egy mikroelektronikai boltban múlt héten előttem vitték el az utolsókat.
És legalább a nevét, vagy típusszámát nem tudják megmondani?

Győző

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #5 Dátum: 2018. Június 14. - 14:45:51 »
Én is kérdeztem a csatlakozó nevét, de nem tudták. Amikor a székesfehérvári Videoton gyárat eladták, a raktárkészletet kilóra felvásárolták olyanok akinek oda kapcsolatuk volt, így kerülhettek egyes alkatrészek újra a kereskedelembe, főleg vásárokba jártak velük... rég volt és sok vásározónál már kifutottak ezek a készletek is.