Sziasztok!
Az az elvetemült ötletem támadt, hogy építenék egy nagyobbacska cartridge modult a TVC 64k+ -hoz és ezzel kapcsolatban szeretnék pár tanácsot kérni. A programmodul úgy lenne kialakítva, hogy a rajta található DIP kapcsolók segítségével a 8 beégetett program közül egyszerre csak egy látszódna a gépnek.
Egy korábbi leírást találtam a 27CXXX EEPROMOKhoz, de azokat +13V -al kell programozni, nekem nincs EEPROM íróm (csak emiatt nem is tervezek beszerezni).
28CXXX modulokban gondolkozom, azokat lényegesen egyszerűbb megírni egy mikrokontrollerrel, oda elég a +5V. Jelenleg a AT28C010 vagy 4db AT28C256 van a porondon (1Mbit összesen mind a kettő megoldás).
Mondjuk a könnyű írás ott elvérzik, hogy nem találok olyan csatlakozót, ami a TVC oldalán van, amibe a programmodult bele kell csúsztatni. Pedig az lenne a legegyszerűbb, ha egy segéd lapba bele tudnám csak csattintani, és ott a már előre felprogramozott ArduinoMega2560 szépen belerakja az EEPROM(-ok)ba a megfelelő byte-okat.
- Kérdés #1: Tudna valaki küldeni egy linket, hogy pontosan milyen csatlakozót keressek?
Időzítés. A 4db EEPROM -ot okosan össze kell hangolni. Én úgy látom, hogy ez egy BCD dekóder és egy quad OR IC segítségével megoldható (most nézem csak a gyári megoldást, az 54LS138-at. Azt még végig kell gondoljam). A nagy EEPROM az gyors, oda nem kell semmi extra!
- Kérdés #2: Jól értem, hogy ha 350ns alatt tudom tartani az olvasási időt (28C010 -nél 120ns, 28C256 -nál a kiegészítő logikai ármkörökkel max kb 250ns) akkor már jó vagyok?
Egyelőre az EAGLE -el szenvedek, nem találok benne 32PLCC -aljzatot (a netet még nem olvastam ki hozzá teljesen), de az is nagy gond, hogy nincs meg a pontos geometriája a cartridge-nek.
- Kérdés #3: hol találok ilyen jellegű leírást? Vagy az a legegyszerűbb, hogy ha szétkapom apósomék BRIDZS modulját és leméricskélem? Remélem valahova szépen le van írva, de a kapcsolási és tervezési rajzok között nem találtam meg...
Az eredeti modulokban (a fényképek alapján, meg a már fent említett BRIDZS modulban) van egy pár kondenzátor.
- Kérdés #4: azokra mi szükség van? A programmodul nem azt a +5V tápfeszt kapja, amit a CPU meg minden más, amik miatt már egyébként is ki kellett simítani a tápfeszültséget? Minek oda még kondi?
Előre is köszönöm a segítséget!