Általános > TVC Fórum

TVC javítás viagrával

(1/2) > >>

Atka72:
Sziasztok! Feltörték az oldalt ismét tele van viagrával. Lehet hogy úgy gondolják némelyik TVC felállásához jól jönne ?

Charley:
Szia!

Az oldalt nem törték fel. Csak a "Stop Spammer" nevű bővítmény nem állít meg minden spammert, sajnos. Valamiért a forum.tvc.hu lapon nagyon sok próbálkozás van, sokezer spammer fennakad a szűrőn, de néha 1-1 átjut.

Jelenleg az alábbi spam ellenes beállítások vannak érvényben:

1. Képes ellenőrzőkód (captcha), ami a fejlett spammer csapatokat semmilyen formában nem állítja meg. Hatékonysága 50% alatti.

2. E-mail ellenőrzés, ez sem sokat segít, hiszem ismerjük a spammer scriptek működését. Hatékonysága 30% alatti.

3. Egy stopforumspam.com adatbázis ellenőrzés. Ez is csak akkor hatékony, ha a spammer e-mail vagy IP címét már bejelentették máshol történt spam miatt. Hatékonysága a miénkhez hasonló, nem nemzetközi fórumon olyan 75-95% között lehet.

A fentieken csúszik át néha 1-2 spammer. Annyit tudunk tenni, hogy a regisztrációt egy magyar nyelven értő ember számára még könnyen, de automatikus rendszerek által nehezen megválaszolható - esetleg asszociációs - kérdéshez kötjük. Ilyen kérdés-válasz párosból több is hozzáadható, rotálható. Ez tovább javítaná a spam szűrést az oldalon.

Vezessük ezt be? Esetleg TVC/retrógép specifikus kérdés/válasz ötletek?

Üdv,

Charley

Kiss Károly:
Én a moderált regisztrációra szavaznék. Aki igazi TVC-s az kibírná a pár nap várakozást.

RetroHW:
A közösségi oldalam(nem a retrohw.com, azon egy WP megy) regisztrációja normál díjas SMS alapú. Egy androidos telón fut egy SMS szerver, ami elküldi a beérkező SMS-eket a webszerveremen lévő szkriptnek. Ez a legbiztonságosabb módja a regisztrációnak.

Ide a fórumra szerintem is a moderált regisztráció lenne a legjobb, nem regisztrálnak tömegével az emberek.
Sajnos az SMF egy nyílt forráskódú motor, amihez legalább annyi exploit létezhet, mint ahány patch.
Ezzel számolni kell. Az én esetemben a saját kézzel írt script nagy előny, mert azt aztán támadhatják... :)
No de kinek van energiája manapság egy szép és hibamentes fórummotort megírni?

Charley:
Hát, saját fórum motort írni csak nagyon frekventált fórumhoz éri meg, ahol a ráfordított munkával arányos mértékű bevétel is várható az oldaltól.

Egyelőre hozzáadtam két egyszerű, TVC-s kérdést, amelyre a sikeres regisztrációhoz válaszolni kell. Úgy gondolom, hogy ezen a botok jó része fenn fog akadni. Ha mégis kevés lenne, akkor moderátori aktiváláshoz köthetjük a regisztrációt.

Charley

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése