Szerző Téma: TVC hiba  (Megtekintve 4560 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Innokarol

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
TVC hiba
« Dátum: 2016. November 30. - 19:05:37 »
Üdv.. Jópár TVC-t javítottam már. Most belefutottam egy olyan hibába, hogy bekapcsoláskor csak fekete kép van. A C+4-eknél ez jellegzetes hiba (vagy proc, vagy egy másik IC) de ugye a C+4 :). Szóval lövésem sincs. Ha lenne ötlet maxi megköszönném. Van működő gépem, de nem szívesen cserélgetném vaktában az alkatrészeket.

Sok TVC alsó műagyag háza deformálódott. Én úgy oldottam meg, hogy hőbefúvóval óvatosan megmelegítettem. Kicsit babra mindenhol, de megoldható. Aztán sürge sík placcra vele és rá egy falapot némi súllyal. A falap a külső oldalra kerüljön. Tuti lett eddig mind.

Na meg valaki árulja el hol az a RESET gomb, mert szerintem sehol......

VaszicsApoca

• Full Member
    • Profil megtekintése
Re:TVC hiba
« Válasz #1 Dátum: 2016. December 1. - 08:03:20 »
Jobboldal alul, középen van a reset, de szerintem ezt mindenki tudja. Egyszer nyomva meleg reset, kétszer, vagy folyamatosan hideg reset, ha nincs érintkezés akkor nincs szerencse...(Kezelési ÚTMUTATÓ 9. oldal 1.4 A TV Computer kezelőszervei és csatlakozói 1. RESET nyomogomb)

Innokarol

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #2 Dátum: 2016. December 6. - 18:39:03 »
Köszönet. Nekem jól el "bújt" a panelon meg elég kőkorszaki a kapcsoló :)

VaszicsApoca

• Full Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #3 Dátum: 2016. December 6. - 18:57:31 »
Hát, ez volt akkoriban. A TVC és az Enterprise között ugyan akkora volt a különbség, mint az Olaszországban (Torinóban) gyártott Fiat és az akkori Szovjetunióban (Togliattiban) gyártott Zsiguli, vagy Lada között, de a Mi "gyümölcsünk", mint a magyar narancs , "Kicsit sárgább, kicsit savanyú, de a mienk."
« Utoljára szerkesztve: 2016. December 6. - 18:59:53 írta VaszicsApoca »

Zozosoft

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #4 Dátum: 2016. December 7. - 15:56:19 »
Sok TVC alsó műagyag háza deformálódott. Én úgy oldottam meg, hogy hőbefúvóval óvatosan megmelegítettem.
Hajszárító, vagy konkrétan több száz fokos hőlégfúvó?

Innokarol

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #5 Dátum: 2016. December 13. - 15:07:06 »
A hajszárító is bejön, de akkor jobb betenni valami dobozba amiben bent marad a meleg levegő. Pl lefeded egy fadobozzal és aláküldöd a meleg levegőt. Nem baj ha kiszökik valamennyi, előbb-utóbb átmelegszik és lágyabb lesz. Hogy ez mennyi idő... hát azzal próbálkozni kell. Aztán gyorsan ki a doboz alól és rá a lesúlyozott falapot. Remélem sikerül....