Köszi. Ezt a könyvet néztem, a 9. oldalon vannak megszámozva a csatlakozók, kerestem a hozzájuk tartozó leírást, de ott nem volt. Tényleg az 51. oldalon kezdődik a lábkiosztás lista.
De ez még mindig kevés, mert egyetlen csatlakozót se látni sehol hogy hogy néz ki, milyen formájú, méretű, meg egyáltalán melyik láb hányas. Ezek az infók is kellenek, hogy rá tudjam kötni a saját tápomat a gépre, meg képkimenetet csináljak. Nem akarom szétszedni a gépet.
Az 52. oldalon van az RGB és kompozit. Valaki hozzáértő tudna mindenre válaszolni?
Az RGB jel sima analógnak tűnik, az? Mire és hogyan kell ezt rákötni? Csak azt látni hogy 5 pólusú.
1084S monitorom van, itt a kiosztása.
http://www.zimmers.net/cbmpics/cbm/monitors/1084s/pinout.htmlHova kössem a gép 4-es szinkronjelét? Az analóg módot kell nézni. A composite syncre?
A kompozit is 5 pólusú, a 2-es, vagy a 3-as kompozit kimenetet kell használnom?
A nem leválasztottra max. 2V-ot ír, ez lehet hogy sok a monitornak, az 1V-ot szereti csak.
A tápcsatinál miért van 8 láb, ha csak 4-et használ? Minden feszt 2-2 lábra kell bekötni, vagy elég csak az egyikre?
Még nem kaptam meg a gépet, de érdekes hogy semelyik könyvben sincs meg egyik csatlakozó képe sem, a neten se. Ha kívülről nem látom hogy melyik láb hányas, akkor kell az infó.
Melyik csatlakozó speciális? Lehet ezeket még kapni? 1986-88-ban lehetett kapni a géphez rendes RGB, meg kompozit kábeleket?