Szerző Téma: TVC ROM Cartridge probléma  (Megtekintve 3573 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

zspzs

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
TVC ROM Cartridge probléma
« Dátum: 2016. Június 14. - 23:29:14 »
Sziasztok!
Megépítettem a tvc.homeserver.hu oldalon bemutatott egyszerűsített ROM kártyát. Deszkamodell, de működik. A baj csak az, hogy kizárólag a "Space Invaders ROM mentés (#49201)" nevű játékkal. Ha bármelyik másik, az oldalon található játékot töltöm az EPROM-ba, akkor nem a program indul, hanem a TVC Basic, mint egy normál bekapcsolásnál. Próbáltam összehasonlítani a ROM mentéseket, de persze semmire sem jutottam. Az első néhány byte mindig egyforma, mint ha egy fejléc lenne, de többet nem tudtam meg.
Próbálkozott már valaki ROM kártya utánépítéssel? Ha igen, sikerült használni az oldalon található ROM mentéseket?
Bármilyen segítséget előre is köszönök!

VaszicsApoca

• Full Member
    • Profil megtekintése
Re:TVC ROM Cartridge probléma
« Válasz #1 Dátum: 2016. Június 15. - 08:11:51 »
Nézd meg a 64K +BASIC PROGRAMOZÁS segédlet 71-76 oldal 4-s és 5-s példa programot, hátha segít...

zspzs

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #2 Dátum: 2016. Június 15. - 11:15:31 »
Köszönöm az ötletet. Megnézem majd, bár bízom benne, hogy a ROM mentések jók, és nem kell bennük módosítani. Ha a fejléc rossz (nem sikerült jól a kiolvasás), akkor a programban is lehet hiba, azt pedig nem fogom tudni kijavítani.

Atka72

• Full Member
    • Profil megtekintése
    • Atkalabor
« Válasz #3 Dátum: 2016. Június 16. - 15:23:01 »
Szia! Ha az emulátorokban működnek akkor máshol lesz a probléma. Két féle méretű cartridgeok voltak lehet ebből ered a hiba a belapozáskor?

zspzs

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #4 Dátum: 2016. Június 27. - 23:34:04 »
Időközben megtaláltam a problémát. EPROM írási hiba volt. Fura jelenség, de sikerült orvosolni. Most már minden program működik rendesen. Köszönöm a válaszokat és a segítséget mindenkinek.