Szerző Téma: TVC burkolat javítása  (Megtekintve 4037 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Charley

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
TVC burkolat javítása
« Dátum: 2014. Június 4. - 19:35:33 »
Sziasztok!

Szeretnék szépen helyreállítani 1-2 TVC-t. A gondom az lenne, hogy 1-2 gép burkolata talán hőhatás miatt jelentősen deformálódott. Próbálok egy képet tenni ide a jelenségről, de a fotón nem látszik eléggé az, hogy a deformitás jelentős, olyan 10-15 mm lehet a "kipúposodás". Próbálkozott már valaki hasonlóan deformált műanyag burkolat "egyengetésével"?

Charley

szaboatis

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
Re:TVC burkolat javítása
« Válasz #1 Dátum: 2014. Június 4. - 20:30:52 »
Szia!

Megoldást sajnos nem tudok, de szerintem "szériahiba".
Gondolom a melegedés okozza. Anno nyaranként asztali ventilátorral hűtöttem a gépet és a tápot, annyira felforrósodott.
Az én megmaradt példányom is ilyen. A billentyűzet felőli elülső káva pereme behomorodott, az alja púpos.

Attila

Charley

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #2 Dátum: 2014. Június 4. - 20:57:44 »
Igen, én is erre gyanakszom, mert nálam 3-ból 2 ilyen most, pedig más-más forrásból valók. És mások gépein is láttam ilyen jelenséget, gondolom így reagáltak ezek a műanyagok a 8-10 órás üzemekre. Keresgélek még, hogy lehet-e ezen valamiképp javítani. Szeretném mindegyiket szép állapotba hozni a lehetőségekhez mérten.

Charley

Győző

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #3 Dátum: 2018. Június 10. - 10:21:10 »
Ahogyan nézem nem csak a hő a probléma, hanem a nem megfelelő alátámasztás is. A TVC házának 4 lába van, mind a 4-et a sarkokba helyezték el, túlságosan nagy távolságot hidal át a burkolat további alátámasztás nélkül. Szóval ha helyre is sikerül hozni az eldeformálódott házat, idővel ugyanúgy "belóg" majd. Alá kellene támasztani több ponton a burkolatot.