Szerző Téma: WinTVC 1.0.5  (Megtekintve 13446 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Gaia

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
    • Gaia's shrine
Re:WinTVC 1.0.5
« Válasz #15 Dátum: 2013. Május 18. - 22:27:58 »
A gyors boot-ra a snapshot valóban jó ötlet, annak idején azt hiszem az egyik Java-s emulátorban is mintha lett volna. Én is megcsinálhattam volna, csak sajnáltam rá annyi helyet. A tömörítés jó ötlet, nekem akkor vszleg újabb library függőség lesz belőle (ZIP).

A nem használt portok és bitek tutira mindig 1-et adnak vissza az igazi gépen? Valóban 0 van a kódban, megnéztem :) Mindenesetre köszi, hogy szóltál. Az 5-ös és 89-es portnál mire gondoltál pontosan? A nem használt bitekre?

Apropó, a TTP támogatást nem akarjátok megcsinálni? Az lenne még klassz... (meg az egy bites WAV...)

Atka72

• Full Member
    • Profil megtekintése
    • Atkalabor
« Válasz #16 Dátum: 2013. Május 18. - 23:09:37 »
Emlékeim szerint igen, a nem használt portok 255-öt adtak vissza, de már nincs gépem sajnos. Nem kell library, nem olyan bonyolult a Huffman kódolás. Szeretek az algoritmusokat kódolni. A használt biteknél valószínűleg jó az érték, mert különben mindenféle gubanc lenne...mint pl. nálam :D
A 8KB-os CRT játékok valamiért csak akkor indulnak el nálam ha ki van kapcsolva az interrupt ez ezekkel a portokkal van kapcsoltaban.

Közvetlen wav betöltés az emuba? Hát az elég húzos az időzítések miatt de meg lehet próbálni, hátha belefér.
Jó lenne hallgatni a bitek szörcsögését újra!

teki

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #17 Dátum: 2013. Május 19. - 13:26:22 »
Megallapodhatnank kozos snapshot formatumban is, s akkor lehetne keresztben toltogetni.

Az egyetlen komplikacio a kiegeszitok, de abbol igazabol csak a hbf lesz, s azt mar mindenki tamogatja, igy azt is bele lehet venni. (annak sztem eleg a memoria snapshot, jo remelhetoleg ujra inicializalja magat)

teki

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #18 Dátum: 2013. Május 19. - 13:28:45 »
Én is Spapshot-ból csináltam a gyors bootolást, csak tömörítés nélkül , de jó ötlet.
Érdekes hogy nálatok az in(5)  és in(89) teljesen más eredményeket ad, de ettől függetlenül minkettő emu teljesen jól működik.
Ahogy látom a WinTVC  nem írt portjai nem FF-et adnak vissza hanem 0-át a JSTVC-ben viszont ok.

Az ff nekem csak maradek, nem tudomanyosan alatamasztott ertek. Nem mukodott valami, s beprobaltam ezt is. :)

Atka72

• Full Member
    • Profil megtekintése
    • Atkalabor
« Válasz #19 Dátum: 2013. Május 19. - 15:00:16 »
Az egységes snapshot szerintem is jó lenne. A Primónál sok melóval sikerült nagyjából megfejtenem hogy van és be is tudtam tölteni, de a TVC sokkal összetettebb. /A primo emulátor emlékszem kb 2-3 hét alatt már szépen működött, a TVC meg még most 3 év után sem az igazi/.
Gondoltam már rá eddig is hogy megkérem Attilát fedje fel a TVS file formátumát, csak nem tudom mennyire EMU specifikus.
Egy egységes struktúrában megállapodhatnánk.

« Utoljára szerkesztve: 2013. Május 20. - 00:06:20 írta Atka72 »

Gaia

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
    • Gaia's shrine
« Válasz #20 Dátum: 2013. Május 21. - 08:30:06 »
Közös snapshot formátum nagyon jó ötlet! Nyitni kéne neki egy külön fejezetet. Az enyém a Primo snapshot formátumán alapul, értelemszerűen kiegészítve a TVC specifikus elemekkel, aminek megvan a leírása valahol (meg fogom keresni). Egyébként vszleg alakítani kell rajta...

EDIT: most nézem, hogy az event queue is a snapshot része, ami annyiban probléma, hogy pont most buheráltam át az event queue kezelést, és elkézelhető, hogy picit változik emiatt a snapshot is (bár vszleg megoldható). A snapshot-ban egyébként lettek volna eredetileg tag-ek (CRTC, VRAM, CPU stb), amik jelzik, hogy melyik komponens (chunk) következik. Egy közös formátum esetén talán jó lenne még a szekció méretét is eltárolni, hogy akinek az adott komponens hiányzik a snapshot-ból (pl. nektek az event queue) az át tudja ugrani. Ez hasonló a WAV formátumban alkalmazotthoz (https://ccrma.stanford.edu/courses/422/projects/WaveFormat/).
« Utoljára szerkesztve: 2013. Május 22. - 22:07:06 írta Gaia »

Atka72

• Full Member
    • Profil megtekintése
    • Atkalabor
« Válasz #21 Dátum: 2013. Május 21. - 11:46:10 »
Addig is a Primo formátumát meg tudod osztani velünk? Mert én be tudtam olvasni és 90% ban működött is, de az én mentésem nem ment a tiédben. /kicsit visszamegyek Primózni mert ott sokkal egyszerűbb ellenőrizni az utasítások helyességét/.

eszabados

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #22 Dátum: 2013. Július 4. - 19:14:54 »
Sziasztok!

Most regisztráltam a fórumra, mert érdekel a TVC. Itthon van egy TVC 64-em, néha előveszem, de egyelőre nincsenek hozzá programok meg magnó se. Egy ideje már nézegetem az emulátorokat, főleg a WinTVC nyerte el a tetszésemet.

A használat közben sajnos akadnak problémák, ezeket szeretném leírni (1.0.5 verzióra vonatkozóan).

1. Nálam a 64bites verzió nem tud CAS-t menteni, elszáll, amikor megpróbálom. A 32 bites verzióban működik a dolog.

2. A 64 bites verzió által készített emulátor snapshot (tvs) mentést nem tudja betölteni a 32 bites verzió (és fordítva se működik). Ha 64 bites emuval probálom a 32 bites verziót betölteni, "Ismeretlen snapshot formátum" hibát ad. Fordított esetben "A WinTVC.exe működése leállt" üzenet jön, azaz elszáll a program.

A programot windows 7 alatt használom.

Remélem, ez hasznos infó a javításhoz.

Üdvözlettel,

Szabados Ernő