teki: na, tesztelni azt nem volt időm igazi vason, de még nagyobb gond hogy nem is tudnék transzferálni a magnót kivéve, ami hát nem az igazi. Ezért nagyon gyúrok az új SD kártyára, de ez egy sokparaméteres egyenlet (vagy inkább egyenlőtlenség), ahol a hely és a szabadidő igen korlátos. A clock stretching sem az igazi még, úgyhogy inkább kikapcsoltam egyelőre, tehát ez azt jelenti, hogy a video sem pixelre pontos, de már legalább
pixel alapú. A tied mintha más "koordináta-rendszert" használna, legalábbis az egyik raszter demód az enyémen máshol "riceg" (C= plus/4-es szleng arra, ha ha nem stabil a raszter). Még ellenőrizni kell ezt is. Most a horizontal count az a jobb keret szélén nulla nálam, de valójában szinte biztosan nem ott van, hanem a window area bal szélén.
Egyébként azt hiszem az interlace-elt video módom sem jó még, mert alapból a páratlan sorokat rajzolja és a valódi vason páros sorok jelennek meg (legalábbis a a legtöbb 8 bites mikrón ez a helyzet, ahol oszcilloszkóppal is ellenőrizve lett a VBLANK szignál). Szóval van még teendő bőven... elég nehezen is szántam rá magamat éppen ezért.
Egy szó, mint száz, ez a szokásos 80-20-as problémakör: az idő/erőfeszítés 80%-a elmegy a munka utolsó 20%-ára
Attila: köszi a dícséretet
a monitorban egy olyan hiba lett javítva, hogy ha volt Windows message (jellemzően billentyűleütés vagy ilyesmi), akkor még lépett egyet. Ez a majdani "run to cursor" módban (lett volna) zavaró. Ami még javítva lett, az az ha felfele lapozol a nyilakkal, akkor okosan kitalálja milyen utasítás lehetett ott és annyit lép, nem csak bután megy egy byte-ot visszafele. Az LDIR az akkor CPU bug lenne, ezt jó hogy mondod, mert pont a TVC miatt írtam át anno (2005?), hogy közben is lehessen interrupt, elképzelhető, hogy becsúszott egy hiba, majd megnézem, köszi. Log: milyen regiszterekre gondoltál? CPU vagy CRTC?