Szerző Téma: HBF emulacio (FD1793 elotti, boot szakasz)  (Megtekintve 5403 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

teki

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
HBF emulacio (FD1793 elotti, boot szakasz)
« Dátum: 2013. Május 2. - 14:42:09 »
Szal en meg csak a vtdos disk kezelo reszet probalom betolteni, de nem megy.
UPM-es rommal elindul, de VTDOS-ossal nem.
Ez arra utalna hogy a lapozas nem jo, de irtam egy kis progit, ami masolgatja a memoriat, es aszerint jo a lapozas. (az eredmeny ugyan az mint wintvc-ben)
Mi lehet meg rossz ?

Atka72

• Full Member
    • Profil megtekintése
    • Atkalabor
Re:HBF emulacio (FD1793 elotti, boot szakasz)
« Válasz #1 Dátum: 2013. Május 2. - 20:23:20 »
Ha a HBF rom tartalmát megfelelően belepozod, akkor működnie kéne. Persze lehet esteleg valamelyik utasításba van valami hiba ami eddig nem jött elő. Az emuba eddig csak pár programot lehetett kiválasztani, de azok pl jobban mennek mint az enyémben. Más programok is hiba nélkül mennek? Azt nem lehet megoldani hogy a futtató gépről töltsön be egy egy tetszőleges cas-t?

Gaia

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
    • Gaia's shrine
« Válasz #2 Dátum: 2013. Május 2. - 22:25:53 »
Interrupt emulálva van?

teki

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #3 Dátum: 2013. Május 3. - 03:53:57 »
Nincs meg interrupt, a wd1793 emulaciot is kivettem.
Furan szall ell, nekiall a 2-es porton levo kartyaval kommunikalni egy ido utan, aztan meg teljesen random dolgokat csinal.
Meg a ram mappeleset ellnorzom, de annyira primitiv a kod, hogy nemtom mi lehet rossz.
Sajna egyik emubol sem tudok helyes boot-ot vegignezni, mert sok a memcopy s a disk inicializalas maga nem tart sokaig, igy nem sikerult egyik debuggerrel sem elkapni.

teki

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #4 Dátum: 2013. Május 13. - 05:31:50 »
A teljesseg kedveert a tortenet vege:
Termeszetesen hibas volt valami, de nem volt tul egyertelmu, hogy mi. Mint sok alattomos hibanal itt is egy egysoros pici fix oldott meg mindent.
A memorialapzoas franko volt, kivetel, hogy a kilapozas nem mukodott. Agyon teszteltem a lapozast, es mukodott.
Aztan olvasgatva a TVCROM konyvet lattam, hogy a TVC megha nem is ismeri fel az kartyat, de megtallalja a MOPS (vagymi) feliratot a romban, akkor meghivja az inicializalast. Noh mivel a kartya nem kerult kilapozasra mikor a masodik helyet vizsgalta a TVC, ezert szepen szetesett minden.

TVCROM konyv rulez! Anelkul remalom lenne az emulacio irasa.

Gaia

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
    • Gaia's shrine
« Válasz #5 Dátum: 2013. Május 13. - 08:32:20 »
Hú, ez aljas, még jobb mint az én IM2-es hibám :) A TVC ROM könyv egyébként valóban nagyon klassz, mintha egyenesen emulátor szerzőknek készült volna :) Az embernek zsong a feje a sok infótól.