Itt küldök egy mini megvalósítást, van ami 100%-s van amit időnként nem értek, hogy miért nem műxik, de Én csak mérnők-közgazdász vagyok és amatőr programozgató. Viszont sikerült megoldani DOS parancsból a paraméterek beolvasását és átalakítását. Kettő Szakirodalmat használtam - Programmers CPM Handbook by Andy Johnson-Laird.pdf és Z80 Assembly Language Subroutines (1983)(Lance A Leventhal)(Osborne).pdf. A változók a 07FF0H-tól helyeztem le, valami miatt, ha a elejére tettem nem akarta "munkát". A hibákat szerintem azonnal ki fogod szúrni, vagy egyszerűbben lehet egyes dolgokat megoldani. Kíváncsi vagyok a véleményedre és javaslatodra. Igazából turbo Pascalban szeretném -Szekfű András - CSMLOGO-ját átírni, amit egyszer már TVC-BASIC-re még 1989 körül adaptáltam, kisebb-nagyobb sikerrel... Elvileg a vonalhúzó részek a "Bresenham's line algorithm"-t használják, a legtöbb hasznos eljárást, ötletet a "
www.cirsovius.de/" oldalon találtam...
Használat DOS promptban:
Koordináta rendszer: bal felső sarok a 0,0 és jobb alsó sarok a 512,240
toll letétel - pendown
felvétel - penup
plot oszlop, sor, 0 - rajzol
1 - törli
2 - complement
3 - xor
line oszlop1, sor1, oszlop2, sor2, 0 - rajzol
1 - törli
2 - complement
3 - xor
Draw oszlop, sor, 0 - rajzol ( az előző letett pontól vonalat húz, vagy töröl)
1 - törli
2 - complement
3 - xor
RAD szög (0-360, vagy több, pl. RAD 125 )
Right Jobbra 90 fok
Left Balra 90 fok a meglévő fokhoz hozzáadva
Forward hossz pl. Forward 100 - az előző ponttól 100 egység, az adott (RAD, vagy left, right) szögben
Circle oszlop, sor, rádiusz, mode = 0, 1, 2, 3