Szerző Téma: TVC találkozó valahol...  (Megtekintve 5334 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

pinkarga

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
TVC találkozó valahol...
« Dátum: 2013. Szeptember 1. - 12:03:11 »
Sziasztok!

Már nagyon el kéne egy TVC találkozó, melyre több jó helyszín és alkalom is ígérkezne. Nos, így kapásból:
 -pl. Function2013, jöhetnénk többen is TVC-vel, egy közös asztal köré,
 -pl. lehetne Békáson, a műv.házban (tudom vállalni, hogy a feltételeket megérdeklődöm, s ha nagy a részvételi szándék, meg is szervezem a találkozót kis segítséggel), vagy a CSOKI-ban (Csokonai Művelődési Központ).
Valami hétvégi napon. Mit szóltok hozzá? Én nagyon örülnék neki, ha összejönne, mivel annyi minden lóg a levegőben...

RetroHW

• Administrator
  • Jr. Member
    • Profil megtekintése
    • RetroHW
Re:TVC találkozó valahol...
« Válasz #1 Dátum: 2013. Szeptember 2. - 15:39:28 »
Békás nekem jó, mert a közelében lakok. A CSOKI is jó, mert oda is át tudok ballagni. Mennék is szívesen. Majd írjatok mi lesz.
« Utoljára szerkesztve: 2013. Szeptember 2. - 15:46:32 írta RetroHW »
Konfiguráció: TVC 64K Basic 1.2, SAA1099P, soros interfész, soros egér, +128K NVSRAM RTC-vel.

pinkarga

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #2 Dátum: 2013. Szeptember 5. - 20:24:19 »
No jó... Látom, semmi moccanás (retrohw-t kivéve), még egy kövér NEMre se futotta a téma a többiektől, így akkor most FELADTAM!!!
Tényleg ennyire érdektelen egy találkozó, vagy egy olyan projekt, amiben nem csak egy ember csinál valamit, hanem többen? Tényleg a fórumba való írogatáson kívűl másra nem érdemes ez a gép a rajongói számára? De ha ez tényleg így van, akkor legalább valakiben mért nincs annyi, hogy szólna "Te h***e ne pattogj már, úgyse mozdítom a kisujjamat sem!", vagy ha nem így van, akkor valaki avasson már be, hogy mit kéne másként? Csak jelzem, hogy az Amiga tábor igen aktív, így elég jól fejlődnek az Amigás programok és hardverek (csak magyar viszonylatot nézek), a Spectrum közösség is úgyszint, ott is meg lehet nézni az eredményt, vagy a C64-es, PLUSZ/4-es közösségeket is.
  Nehogy félre értsetek, nem vagyok megsértve, csak a facebook-on is vissza lehet keresni, hogy mind a tervezett TVC hardver fejlesztéseimben elakadtam, kérdeztem, s ott is felvetettem, hogy dobjuk szét (pl. hardver és szoftver tekintetében), de ott is ezen bejegyzéseim siket fülekre találtattak, ami nekem nem baj, hisz apránként, s lassan ugyan, de haladok velük, (majd ha meglesz, közzéteszem) de szerintem ez így nem közösségi szellem, hogy van pár ember, ők külön-külön erőlködnek, építenek, fejlesztenek valamit, a közösség többi tagja csak "az unalmas percekben írogatunk valamit, pötyögünk az emuban, meg kérdezgetünk" jutnak el, mert erre tökéletes lett volna a tvc.hu levlista, meg a facebook csoport. De ha már vannak köztünk olyan emberek, akik terveznek és építenek TVC-s cuccokat (pl. sdinterface, ami fantasztikus, s földig hajlás az alkotója elött), létrehoznak (nem kis gyűjtő- és egyéb munkák árán) egy TVC-s oldalt és üzemeltetik, akik létrehozták ezt a fórumot és üzemeltetik... Legalább legyen értelme mindezen emberek erőfeszítésének, s legyünk közösség!! Azért erőlködök egy TVC-s találkozón (egyenlőre), hogy legalább évi egyszer találkozzunk, beszélgessünk, nézzük meg egymás gépeit, érezzük jól magunkat, s szülessenek újabb ötletek, újabb projektek, újabb kapcsolatok és a már kész projektek testközelből szemlélhetőek, kipróbálhatóak legyenek, s egy kicsit kavarodjon fel ez az állóvíz a TVC körül, érjük utól, vagy érjünk a többi közösség nyomába...

Atka72

• Full Member
    • Profil megtekintése
    • Atkalabor
« Válasz #3 Dátum: 2013. Szeptember 6. - 10:40:18 »
Ahogy látom a TVC mindíg mostohagyermek volt és az ma is így van.  Az Amiga, C64, Spectrum gépeknek sokkal nagyobb tábora van. Ez nyilván elterjedtségüknek és a számtalan szoftvernek és persze játéknak köszönhető. A TVC marad azoknak a fanatikus alkotószellemű embereknek, akik meglátják a benne rejlő lehetőségeket. A  háttérben folyamatosan van fejlesztés és remélem hamarosan hallunk még újdonságokról, elvégre mit ér az egész ha nem tudjuk megmutatni másoknak? Egyébként RetroHW-hez csatlakozva én is biztos elmennék egy TVC találkozóra, csak tudom nem egyszerű összehozni. Egyébként én is örülnék ha nagyobb élet lenne itt a fórumon is, de úgy látszik egyenlőre ennyire van igény...

RetroHW

• Administrator
  • Jr. Member
    • Profil megtekintése
    • RetroHW
« Válasz #4 Dátum: 2013. Szeptember 6. - 17:12:32 »
Akkor már vagyunk 4-en, mert vinném az egyik kolegát is :). Atka te ismered őt, és bár nem TVC-s hanem C64-es,  vannak meglátásai... :)
Netet lehet valahogy csiholni a művházban, vagy sajátot kéne vinni?
Konfiguráció: TVC 64K Basic 1.2, SAA1099P, soros interfész, soros egér, +128K NVSRAM RTC-vel.

pinkarga

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #5 Dátum: 2013. Szeptember 7. - 09:46:46 »
Net van a CSOKIban, ha az megfelel helyszínnek,
akkor egy alkalmas szombati vagy vasárnapi
napra megszervezem a találkozót, s remélem,
hogy ez egy kicsit nagyobb aktivitás, s egy
hagyomány kerekedik, hogy legalább évi egyszer
összeülünk. Egy jó közösségért bármit megtennék...

Gaia

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
    • Gaia's shrine
« Válasz #6 Dátum: 2013. Szeptember 7. - 14:46:43 »
Én is szívesen elnézek ilyen találkákra, csak sajnos általában nem 100% hogy nem jön közbe semmi.