Szerző Téma: WinTVC 1.0.6  (Megtekintve 20240 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

VaszicsApoca

• Full Member
    • Profil megtekintése
Re:WinTVC 1.0.6
« Válasz #30 Dátum: 2013. Október 10. - 13:43:58 »
Szia Gaia! Attila, csak azt szeretném kérni, ha lehet, hogy a 'C' és 'D' drive is legyen mentve az emulátorból való kilépéskor, mert ért néhány meglepi mikor valamit csináltam a 'C', vagy 'D'-én sürgős kilépéskor nem választottam le és amit csináltam az mind eltűnt. Most a bmp,  pic, pcx és gif képekkel bajlódom, nincs valamid ezekhez VT-DOS alatti Turbo Pascal-ban, főleg a macpic-hez nmetalálni semmit, esetleg z80-ban. Meg az hogy lehet TV-DOS Turbo Pascalban rajzolni.(rutinok z80-ban)

VaszicsApoca

• Full Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #31 Dátum: 2013. Október 24. - 13:18:15 »
Attila! Lehet-e, vagy hogy lehet a WinTVC-ben a magnókazettát ELŐRE tekerni, mert vissza lehet, de egy kiakadásnál újból végig kell "szenvedni" a már felismert, beolvasott, mentett file-t.
Üdv Zoli

Gaia

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
    • Gaia's shrine
« Válasz #32 Dátum: 2013. Október 24. - 15:12:42 »
Köszi a hibajelentést a C és D meghajtóval kapcsolatban. Az előretekerés nem lehetséges, de jó ötlet, ha lesz időm belerakom.

VaszicsApoca

• Full Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #33 Dátum: 2014. Október 28. - 16:32:31 »
Szia Attila!
Ma próbáltam ki, mert az enteprise fórumán láttam Zozosoft-t "csevegni" még nyáron a CP/M és annak floppylemez geometriájáról. Eszembe jutott, hogy a TVC-DOS-ban van program - convert.com - ami azt tenné lehetővé, hogy más mikrogépek lemezeit lehessen olvasni konvertálni. Kipróbáltam az emulátorodban és ha nagyon eltér a 720-as, vagy 360-as floppytól "Unrcognized disk format"-al nem engedi csatolni a floppy image-t. A "vasnál" megengedi más formátumú floppylemezt betenni (mi akadályozná, ha a fizikai méret jó) annak idején olvastam vele más gépek 5.1/4"-es, vagy 3.5"-s floppykat, pl. CPC 464, PCW 8256. Más, mi van a soros porttal és a floppy mentéssel (c és d) kilépéskor?. Min dolgozol most?
« Utoljára szerkesztve: 2014. Október 28. - 16:35:17 írta VaszicsApoca »

Gaia

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
    • Gaia's shrine
« Válasz #34 Dátum: 2014. November 12. - 21:56:16 »
Tök "véletlen" benéztem, mert éppen előkaptam a cuccost, az 1.0.7-et reszelgetem (csak lassacskán). Az RS 232-vel kapcsolatban nincsenek jó híreim, szerintem ebben a téridő kontinuumban nem lesz megcsinálva. Ellenben javítottam a C és D drive mentést és lesz pár apróbb újdonság is: teljes képernyős mód, CRT emuláció stb.

Becsatolta, aki szeretne, bétatesztelhet :)

VaszicsApoca

• Full Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #35 Dátum: 2014. December 6. - 15:00:26 »
Attila! A WinTVC 1.06-s módosításokat a 64 bitesen is megcsináltad, vagy csinálod? Gondolok itt a teljes képernyős módra, a 4 floppy mentésére kilépéskor stb. Most váltottam én is 64 bitesre és windows 8.1-re, hát a virtual floppy emulátorral szenvedtem, de találtam windows 8.1 alatt működő, "ImDiskTK" programot. A sima virtualfloppy-t nem sikerült összehozni. Nagyon leült most a TVC fórum is. Na üdv! Jó Télapót!  (Csatolom az ImDiskTK, hátha ha valaki más is szenvedett win 7-8-ban)

VaszicsApoca

• Full Member
    • Profil megtekintése
« Válasz #36 Dátum: 2014. December 7. - 10:43:32 »
Attila! Gyors voltál! Leszedtem és próbálom! Köszi!