Szerző Téma: Gyorsitott betoltes kazettarol  (Megtekintve 5355 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

teki

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
Gyorsitott betoltes kazettarol
« Dátum: 2013. Június 20. - 06:08:05 »

laszlo.arvai

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
Re:Gyorsitott betoltes kazettarol
« Válasz #1 Dátum: 2013. Június 20. - 10:46:10 »
Ha nem is pont ez, de hasonlót biztosan lehetne csinálni. Ahogy elnézem a TVC kapcsolási rajzát, legrosszabb esetben a C21-et kell esetleg kicserélni kisebbre, de ha elég nagy jelszinttel tudjuk hajtani, lehet, hogy így is átmegy rajta annyi jel ami a komparátor működéséhez kell.

Én szívesen megcsinálom a program PC-s oldalát, (különösen, hogy pont most dolgozom egy hangkártyás magnó emuláción), ha valaki vállalkozik a TVC-s betöltőprogram megírására.

Az is lehet, hogy érdemes lenne elsőként emulátorban fejleszteni. Ehhez valamelyik emulátorban elérhetővé kellene tenni real time-ban az 59h-es portot.

Szóval én benne vagyok a projektben, kérdés, hogy ki még?
« Utoljára szerkesztve: 2013. Június 20. - 11:21:40 írta hightower »

RetroHW

• Administrator
  • Jr. Member
    • Profil megtekintése
    • RetroHW
« Válasz #2 Dátum: 2013. Június 21. - 15:03:36 »
Elvileg, ha a gép képes szinkronizálni eltérő szalagsebességekhez, ennek a türését kellene tudnunk ahhoz hogy kiderüljön mennyi lehetne ennek a maximális sebessége.
A kazetta fejléce a leírás szerint:
10240 periódus bevezető hang (periódusidő: 470 microsec, frekvencia: 2128 Hz, időtartam: 4,8 s)
1 szinkronperiódus (periódusidő: 736 microsec, frekvencia: 1359 Hz)

Viszont egy sebességszabályzós lejátszóval és a cas2wav-al ezt akár ki is lehet próbálni.
Ha ma lesz időm, kipróbálom, jó ötlet :).
Konfiguráció: TVC 64K Basic 1.2, SAA1099P, soros interfész, soros egér, +128K NVSRAM RTC-vel.

laszlo.arvai

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #3 Dátum: 2013. Június 21. - 22:13:43 »
Csináltam néhány mérést, hogy lássuk mit lehet kihozni a kazetta bemenetből. Sajnos ahogy sejtettem a C21 nem könnyíti meg a helyzetet. Laptop audio kimenetről hajtva olyan 8...9kHz-ig volt értékelhető jel az A3 komparátor kimenetén. Próbaképpen kivettem a kondit, úgy simán ment még 14...15KHz környékén is. Még azt ki fogom próbálni, hogy mi van ha 5Vpp jellel hajtom meg a kazetta bemenetet, mert ahhoz elvileg nem kellene belenyúlni a gépbe, csak egy olyan kábelre van szükség amiben (mondjuk a Tuchel dugó házában) van egy TTL kimenetű komparátor. Így spéci kábellel ugyan, de a gép módosítása nélkül fel lehetne menni (remélhetőleg) 14...15Khz környékére ami szerintem egy tízszeres sebességnövekedést is adhatna.

RetroHW

• Administrator
  • Jr. Member
    • Profil megtekintése
    • RetroHW
« Válasz #4 Dátum: 2013. Június 24. - 12:26:20 »
A winamp + pacemaker pluginnal +30%-ot bírtam alapból elérni. Az saatest.cas-t töltöttem be 18 helyett 14 másodperc alatt. 35%-nál már nem bírt szinkronizálni.
Viszont ez sem rossz azért :).
Konfiguráció: TVC 64K Basic 1.2, SAA1099P, soros interfész, soros egér, +128K NVSRAM RTC-vel.