No, hát az eddigi eredmények(DRAM SRAM konverzió):
Ha összekötöm a DI/DO-t az eredeti konfigban, akkor csak csíkozik a border(mondjuk gondoltam, hogy oka van annak, hogy külön van kivezetve
).
Kiforrasztottam a 8db MB8264-et, és a DI-ket egy 74LS244-el átvezettem a DO-khoz. A ramok helyére, egy KM68512-ALG5 64KByteos ramot forrasztottam, a címeket a multiplexer előtt vettem le a címbuszról. A -WE láb az eredeti helyre lett kötve, a -OE G14 3-as lábára, a 74LS244 engedélyezése pedig G14 2-es lábára. A tudományos megközelítés az volt, hogy írásnál az eredeti -WR jel engedélyezi a 244-et, a G14, pedig késleltetve lekapcsolja a ram kimenetét, majd G14 következő kapuja leadja a szintén kicsit késleltetett -WR impulzust, és beírja az adatot a ramba.
Hát, ez az elgondolás sajnos nem működik, rosszak az alkatrészek, vagy valamit elkötöttem, szóval ennyit a tudományról
. Az SRAM 50ns-os, egy régi WD vinyó paneljáról bányásztam le, a sebességgel elvileg nem lehet gond.
Zozo amúgy igazad lett, a 20MHz-es Z80 nem működik. Látszólag áramot sem vesz fel, lehet csak a lábak vannak a tokban a lapkát kifelejtették
.