Ha csak az oktáv van frissítve, akkor az annak megfelelő periódusidőt állítja be.
Ha az offset akkor meg csak azt.
Ez kb. úgy hangzik, hogy beállítom az oktávot és annak mondjuk a legalsó hangján szólal meg. Ha pedig csak a hangjegyet, akkor mondjuk a legalsó oktáv hangjaként szólal meg.
Mintha a másik regiszter tartalmát randomra állítaná be vagy defaultra.
Szerintem ez így nem logikus.
Az emulációnál ha csak az offset íródik át, újra be kell küldeni az oktáv adatot is. Tehát figyelni kell hogy mikor ír csak az egyikbe meg csak a másikba és ki kell egészíteni az előzőleg beküldött adatokkal, amit aztán újra be kell küldeni.
De ez így elég furán hangzik, mert ha az IC így működne, akkor a programocska ami lejátssza a zenét gondoskodna a hardveres bugról hiszen az eredeti meg megy rendesen.
Ráadásul azt írja, hogy csak akkor kezeli rendesen, ha előbb megy be a hangjegy és utána az oktáv adat, különben a következő ilyen váltásnál a másik hangot fogja ehhez az oktávhoz rendelni és akkor aztán tényleg hamis lesz
.
De ha ez igaz, akkor az eredeti hardver ugyanazzal a szoftverrel hogyhogy jól működik?
Van egy tök jó kis leírás, amit félig lefordítottam már magyarra, persze TVC-re átgyúrva, de még nem fejeztem be. Abban is azt írják, hogy a sorrend fontos:
http://velesoft.speccy.cz/samcoupe/saa1099/saa1099-doc5-en.png