Szerző Téma: Kulso billentyuzet  (Megtekintve 4813 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Antiemes

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
Kulso billentyuzet
« Dátum: 2013. Szeptember 17. - 22:31:12 »
Udvozletem!

Szerintetek lehetseges a gep megbontasa nelkul kulso billentyuzetet illeszteni a TVC-hez? Megneztem nagyjabol, hogy milyen a hardver es szerintem valoszinuleg az egyeduli modszer az, ha a megfelelo idopontban az adatsint a billentyuzet buszmeghajtojaval parhuzamosan, csak erosebb kimenettel "felulirjuk". Csak nem tudom, hogy ez mennyire viseli meg a buszmeghajtot, vagy egyaltalan lehetseges-e.

Antiemes

RetroHW

• Administrator
  • Jr. Member
    • Profil megtekintése
    • RetroHW
Re:Kulso billentyuzet
« Válasz #1 Dátum: 2013. Szeptember 17. - 23:16:04 »
Szia!

Milyen billentyűzetet kötnél rá?
Ha jól emlékszem egy 74LS244 a buszmeghajtó, annak a kimenetét rángatni nem tanácsos. Csak open collectoros rendszerekben lehet szó ilyen párhuzamosításról, vagy ha tri-state a kimenet és nagyimpedanciásba rakod(letiltod). Az pedig már hardvermódosítással jár.
A feladat megoldható az eredeti billentyűzetmátrix párhuzamosításával is. Ahhoz egy mikrokontroller meg mondjuk egy PS/2 gombozat elég lehet.
Tán feltörte az ujjaidat a TVC? :)

Üdv
Konfiguráció: TVC 64K Basic 1.2, SAA1099P, soros interfész, soros egér, +128K NVSRAM RTC-vel.

RetroHW

• Administrator
  • Jr. Member
    • Profil megtekintése
    • RetroHW
« Válasz #2 Dátum: 2013. Szeptember 17. - 23:26:50 »
Bocs, csak még egy gondolat: az alternatív billentyűzet azért nem rossz ötlet, mert az utóbbi időben rengetegszer szedtem szét a saját gépem egy-egy apróság miatt. A gép burkolata ezt nyilván nehezen viseli...én speciel látok benne fantáziát.
Konfiguráció: TVC 64K Basic 1.2, SAA1099P, soros interfész, soros egér, +128K NVSRAM RTC-vel.

Antiemes

• Newbie
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #3 Dátum: 2013. Szeptember 17. - 23:31:44 »
Udvozletem!

En arra gondoltam, hogy egy tetszoleges PC sajat billentyuzetet lehetne hasznalni. Mondjuk soros porton beszelgetne a mikrovezerlovel. Szerintem ez kelloen flexibilis.

Antiemes