Szoftver > TVC Programozás
Assembler / disassembler
Gaia:
Egy rutinos ember tudna ajánlani egy jó disassembler/assembler csomagot Z80-ra? Olyan kellene amivel a visszafejtett assembly kódot akár rögtön újra le is tudom fordítani. Disassemblerből előnyt élveznek az olyanok, amik megpróbálnak többé kevésbé értelmesen haladni a kódban és "kitalálni" mi adat és mi nem. Google a barátom tudom, de szeretnék időt nyerni... ;)
Zozosoft:
Disassemblernek az IDA Pro ami tud ilyet, ott ráböksz egy adott pontra, hogy ez kód, onnantól végigmegy minden elágazáson (mindkét ágon), és szubrutinhíváson.
Sajnos a free verzió nem tud Z80-at, de google barátoddal lehet teljeset találni :-)
Fordítónak Sjasm-et használok, forrásszöveg szerkesztéséhez meg a Programmer’s Notepad-ot.
VaszicsApoca:
Sebestyén Pál nekem a DASMx.exe-t küldte, és úgy látom, hogy jó, mert készít egy assembler file-t és készít lista file-t is, amelyikben a memória címet, gépi kódot és az ASCII kódját is oda teszi külön oszlopba és így lefele ha olvasni lehet, vagy ismerős a karakter gyorsabban vissza lehet fejteni.
Gaia:
Köszönöm. A DASM-et már használtam korábban, de vagy sosem tudtam vagy elfelejtettem, hogy tud Z80-at :) Gondolom a VT DOS disassembly is ezzel készülhetett.
Zozosoft:
Van VT-DOS disassembly? Ez elérhető valahol?
Navigáció
[#] Következő oldal
Teljes verzió megtekintése