Hardver > TVC Fejlesztések

TVC csatlakozók

(1/1)

Gvatauk:
Sziasztok!

Meg tudja valaki mondani, hogy mi a típusuk/megnevezésük a TVC hátulján lévő (5 pólusú) csatlakozók  (milyen néven kereshető elektronikai boltban)?
1. RGB
2. VIDEO
3. Magnó (bár ez megeggyezik az RGB-vel)

Illetve melyiket lehet használni manapság TV-vel való összekötésre (feltételezve , hogy SCART vagy S-video van) (ok lehet antennán is, de hátha...)
(esetleg milyen néven keressem a tvc kimeneteket :) )

Válaszaitokat előre is köszönöm!

Gvatauk:
Sziasztok!

Az egyik kérdésemre már tudok válaszolni  ;)
Az RGB és a Magnó csatlakozóra valóban csak DIN csatlakozóként hivatkoznak:
"180 deg (degree) 5Pin DIN Female mounting socket"
Illetve a Video csatlakozó valószínűleg ugyanez, csak 270 fokos
"270deg 5 pin DIN female socket"

VaszicsApoca:
A csatlakozók értelmezését a TVC Kezelési ÚTMUTATÓ segédletben megtalálod, leszedhető pdf formátumban  a http://tvc.homeserver.hu/ home-lapjáról a DOKUMENTÁCIÓK közül. Mi annak idején tuchelnek mondtuk, tulajdon képpen mindenhol úgy hivatkoznak rá, hogy DIN - tuchel. Az 1. RGB kimenet, RGB bemenetű "régi" RGB monitorokhoz lehet használni, azt mondják a "TVC-s kollegák", hogy Commodore 128 64 16 116 +4 VIC 20 Video kábel jó a TVC hez is, ez RGB-RCA-s kábel. A 2. Videó-t Mi egyszerüen dominó csatlakozónak nevezzük, de ez is dominó-RCA átalakítós kábel. A 3., 4.  magnó csatlakozó ide ne csatlakoztas csak magnót, mert ez a magnó be-kimenet. Van még egy csatlakozó, normális antennacsatlakozó az UHF 25...40 csatorna között, ezt a tv-n kell hangolni. Szerintem a csatlakozókat barkács, elektronika boltokban vagy itt az integneten is megtalálod. Minden Modern TV van SCART, SVHS, RCA és antenna bemenet. Az én TV-m SONY és minden megtalálható rajta.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

Teljes verzió megtekintése