Szoftver > TVC Emulátorok

WinTVC 1.1.0

(1/2) > >>

Gaia:
Elkészült a WinTVC új verziója, ami letölthető a szokásos helyről:

http://gaia.atilia.eu/content/view/3/4/

VaszicsApoca:
Letöltöttem! futtattam kettő, eddig nem futó programot. Németh Zoltán "loadkep.cas", az ep128emuban gyönyörű képeket produkáló programját és egy régi kép nagyító "nagykep.cas" programot (mellékelve). Mindkettő fut, de a képek időzitésével,(vagy Te tudod) még gond van, nagyon villog! Az ep128emu-TVc-nél nem. A másik programból meg nem lehet se resettel-F1, se hideg resettel- Alt+F1-el kilépni, ki kell "lőni" az emu-t. Mellékeltem  az image file-t. Nem tudom láttad-e Sebestyén Pál miniTVC emuját és az ep128emu-TVC-t, mindkettő használja már Pál TVDOS_CR.BIN romját és így lehet csatolni akár több MByte-t, vagy GByte-s image-t, vagy meghajtót. Az egerészésről sem mondtam még le, ha már legalább 4 bővítőhely van.

Gaia:
Fú, köszi ezeket, igazság szerint tesztelni nem sok időm van már, csak max. kódolni, de az is elég kevés. Persze megnézem azért. Az időzítéssel simán lehet gond, mert egyelőre utasításonként fut le a video emuláció, ezt egy komolyabb meló lesz átírni. Emellett nincs még a clock stretching implementálva, bár ez csak 1-2 ciklust számít (extrém esetben persze látszik), ezt vszleg egyszerű megcsinálni, főleg ha az első már megvan.

Viszont villódzás mástól is lehet: a képernyőfrissítés ha nem 50 Hz egész számú többszöröse, akkor interlace-elt módban zavaró. Lehet szoftveres resampling-et csinálni, de annak is vannak hátrányai. Az igazi megoldás csinálni egy 50 Hz-es custom resolution üzemmódot, amit mind az Ati mind az NVidia kártyák újabb verziói támogatnak. Azon elvileg gyönyörű sima a scroll meg az interlace is csak "remeg", mitn az igazi vason, de nem villog mint az őrült.  Én így használom és teljesen szép a képem a WinTVC-n, mint az igazi vason. Van még egy 'Vblank szinkronizáció' beállítás is, esetleg azzal lehet még picit javítani rajta.

Zozosoft:

--- Idézetet írta: Gaia - 2017. Február  1. - 12:54:29 ---Elkészült a WinTVC új verziója, ami letölthető a szokásos helyről:

--- Idézet vége ---
Mik az újdonságok?

Zozosoft:

--- Idézetet írta: VaszicsApoca - 2017. Február  1. - 18:36:04 ---Németh Zoltán "loadkep.cas", az ep128emuban gyönyörű képeket produkáló programját

--- Idézet vége ---
Nem az enyém, ez is Varga István műve (minta ahogy az ep128emu meg ez epimgconv is), én csak közreadtam a TVC-s csoportban.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése