Szoftver > TVC Programozás

Raszter effekt, raszter demo

(1/1)

Antiemes:
Udvozletem!

Egy masik topikban volt szo egy bizonyos raszter demorol, es raszter effektrol. A demo hozzaferheto valahol?

Sajnos nem tudom, hogy mit jelent a raszter effekt. De alkottam rola egy naiv hipotezist. A CRTC-nek van egy kurzor intterruptja, ami barmelyik sorra es azon belul a karakterekre programozhato. Ha elhalad ott a letapogatas, akkor kuld egy interruptot. Jol sejtem, hogy meg lehet csinalni azt, hogy minden sornal atallitom a kovetkezo sorra es igy mondjuk akar soronkent mas palettat hasznalok? Ezt jelenti a raszter effekt?

Antiemes

VaszicsApoca:
A tvc.homeserver.hu játékok között található Rákos Péter raszterdemója, ha erre gondoltál. Indítsd el, pl. a WinTVC emuban és a háttérben folyamatosan működik!.. :)

Atka72:
Ehhez jobban kéne ismernem a crtc  ic-t, de gyanítom hogy képenként csak egyszer tud bebilleni a flip flopja az IT kimenetnek.
Ki kell próbálni valódi hardveren az a biztos.

Antiemes:
Udvozletem!

Amint lesz egy kis idom, kiprobalom.

Gergo

RP:
Nincs előttem a forráskód és kb. 20 év is eltelt, így fejből hiányosan nyomom a választ.
Nem tudom, hogy lehet-e soronként kiváltani az interruptot, mert én másként csináltam. (Gyanítom, hogy kipróbáltam anno azt a lehetőséget és valószínűleg azért nem azt használtam, mert nem támogatott).
Az én megoldásom az volt, hogy egy interruptot kiváltottam a szükséges sor elejénél, elvégeztem a színállítást és utána NOP-pal kitöltöttem azt az (emlékeim szerint) 200 órajelet, ami alatt a sugár a köv. sor elejére ért. Ekkor átírva a palettát elérhető az a jelenség, hogy soronként van különböző palettád.

Ha kérdésed van és itt nem jönne válasz, keress email-ben ( (mice2@freemail.hu).

Üdv,
RP

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

Teljes verzió megtekintése