Szoftver > TVC Programozás

Soros vonal programozása

<< < (2/9) > >>

Atka72:
Összedobtam egy teszt változatot.
Az emuban karakteres felbontásban működik az "egér" vagyis a fényceruza.
64 oszlop*480 sor
A mellékelt mosepos.cas elindításával lehet tesztelni.
A fényceruza pozíciót a  CRTC 16,17 regiszteriből lehet kiolvasni.
Elvileg a TVC-n is így kell működnie ha csatlakoztatva van az lpen pontra egy fényceruza.
Valakinek van kedve kipróbálni?
/RetroHW/
Azt nem tudnád megcsinálni hogy ne egérmutatótt jelenítsen meg hanem a kurzort vigye a megadott pontba?

RetroHW:
Ez a fényceruza dolog egész jó, kipróbálom majd assemblyben is.
Igaziból a nyíl az egy definiált karakter amit xy pozícióba raknék ki. Létezik a BREL funkció ami relatív "sugárelmozdulást" produkálna. Ez lenne a tökéletes, mert az egérből közvetlenül az előző állapothoz képest történt elmozdulás jön ki. De nem működik.
A karakteres módban küzdök most, valamit rosszul számolok ki, mert teleszemeteli a képernyőt nyilakkal :). Az eltolás kiszámolásáig jó, onnan van egy kis gubanc, de már keresem a hibát.

Módosítás: Mindig megfeledkezem róla, hogy óvatosan kell bánni az erőforrásokkal a TVC-n. A szemetelős hibát az okozta, hogy minden paramétert kiirattam a programmal, aminek következtében kiesett a szinkronból. Az egér már mozog, még az x=0,y=0 pozícióval van gondom, és az egér érzékenységét kell kicsit lerontani. Hamarosan elkészülök vele.

RetroHW:
Sikerült olyanra csinálnom amilyenre szerettem volna :).

Íme: http://youtu.be/hOGnLj9NGgQ

Igazság szerint működhet a grafikus mód is, szerintem csak én bénáztam el a dolgot.
Az érzékenységet nem rontottam le.
Az interfészem a bal oldali slot-ra van bedrótozva, és az eredetinél kevesebb alkatrészt tartalmaz. A vonalmeghajtók kiválthatók MAX232-vel, nekem egy tálca NM232CD-m van, azt raktam bele. Gyakorlatilag 3 IC(74LS245 + 8251A + NM232CD) + a tápszűrés meg két LED ellenállással az RX TX vonalakon.
Majd ledokumentálom a programmal együtt.
Az egérre az RX,TX,RTS és a GND vannak bekötve. A TX és az RTS a táp miatt kell.
Egy csúnya fotó a csúnya gépemen, az újrahasznosított alkatrészekből készült csúnya áramkörről: http://retrohw.com/wp-content/uploads/2013/07/P1020433_640.jpg

Atka72:
Megnéztem, a 3657,3658 os címek írás/olvasásával kiolvasható az aktuális kurzorpozíció, ill írásával oda helyezhető.
Kellene hozzá egy gépi kódú rutint írni a megszakításoz, ami figyeli a fényceruza pozíciót és oda helyezi akurzort, és kész is lenne a karakteres egér. A soros portos megoldás kétségtelenül profibb de így nem igényel szinte semmi erőforrást a géptől.
Azt hiszem annyi hiba van benne hogy 480 sorral számoltam de lehet csak 240 van valójában.

Kibővítettem az előbbi demót. Az egér bal klikkel a mutató alatti karakterre ugorhatunk a kurzorral.
A dolognak van egy kis szépséghibája, aki kipróbálja meglátja, azt még le kéne kezelni, de az is megoldható.
Graphics2 -es módban működik csak jól egyenlőre!

RetroHW:
Felülírod a képernyőpozíció tartalmát. Ha gyorsan kattintasz a képernyő adott pontjára, akkor kiirja a képpont számát, és ha áthúzod felette, akkor letörli.
Van egy CGA kártyám, REMIX-es ellenálláslétra van rajta, meg MT logó. A Műszertechnika gyártott ISA-s CGA kártyát? Csak azért érdekes mert van rajta kivezetve fénycerka csatlakozó, és ezt  kapcsolást akár alkalmazhatnánk is.
Az LPSTB jel ki van vezetve a B9-re a TVC bővítőcsatin. Megvan ma mit csinálok... :)
Atka kérlek csináld meg jól a cas fejlécet, hogy be tudjam tölteni az igazi gépbe is a progidat, ezt ki kell próbáljam :).

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése