Szoftver > TVC Programozás

Soros vonal programozása

(1/9) > >>

RetroHW:
Megépítettem a soros vonali interfészt.
A LIST #6 parancs kilistázza a bepötyögött basic sorokat, de a LOAD #6 paranccsal nem tudok semmit betölteni.
Azonnal leáll "System error 243" hibaüzenettel. Ha össze-vissza nyomkodok mindent a HyperTerminal-ban,  akkor viszont "Bad file" hibaüzenettel áll le.
Amit ő maga küldött ki, attól is kiakad ha visszaküldöm.
Van valami speciális formátuma a beküldendő BASIC fileoknak? Tudtok erről valamit?

Módosítás(130630 21:57): a 243-as hiba hibás keretet, hiányzó stopbitet jelent. Pedig elvileg kéne, hogy legyen. Kettő is, mert az a default.

Létezhet terminál progi TVC-re? Átlapoztam A-Z-ig a programokat, de nem találtam.
Valami tesztet próbálok írni, de ha van valakinek megírt valamije, sikítson. :)

Módosítás 2(130701 19:32): úgy tűnik hardverhiba volt, a táp szűretlensége okozta a hibás karaktereket. Annyi baj legyen, legalább nekiláttam egy soros portos chat írásának(mert igazi terminálnak nem nevezném még:)). Aszinkron módban, 19200,8,n,1 beállításban egész gyors(max. 2,4Kbyte/sec).

VaszicsApoca:
Attila! (Grósz) Ígértél RS232-es - soros - emulációt az emulátorodba, hogy "állsz" vele? Atka írtad valahol, hogy kipróbáltad a soros egeret, de nem találkoztam vele sehol, hogy áll az emud - floppy?

Atka72:
Csak a fényceruzát építettem be egyenlőre, annak a pozícióját lehet lekérdezni a crtc regiszerein keresztül.
Ezzel igazából karakteres felbontást lehet elérni.
Ha valaki tudja hogy lehet a kurzor pozícióját megváltoztatni, akkor a joy-os mászkálást ki lehetne váltani.
A soros portjával még nem foglalkoztam. Remélem RetroHW jóvoltából lesz róla leírás, mert a tvc könyvben nem sokat foglalkoztak vele.A floppy emuláció sajnos még nem megy a Z80 uitasításaim rejtélyes hibái miatt, azokat kell előbb kijavítsam, de elég fárasztó úgyhogy most pihentetésképpen a hangot  szertném javítani ami az  SAA-hoz is szükséges.Igazából alapjaitól elkezdtem újrairni...Rövidesen újabb verzióval jelentkezem.

RetroHW:
Sajnos úgy tűnik eléggé nehézkes programot írni a soros port normális használatára.
Egy csomó minden vagy nem működik, vagy én nézek be nagyon valamit.
Nem működnek a soros vonal inicializálása után olyan egyszerű funkcióhívások, mint a KBD_CHIN, BON, BOFF, BABS, VID_CHOUT.
Csak az editor funkcióit bírtam működésre.
A soros egér ötlet annyira megtetszett, hogy azonnal félreraktam mindent, és rákötöttem egyet az interfészre. Tudok hozzá szinkronizálni, ki tudom szedni az XY offsetet, meg a gombok állapotát, példát is írtam rá. Meglepődtem rajta milyen egyszerű. Csak a fent említett nem működő függvények miatt nem tudom kirakni grafikusan az egérmutató nyilat.
Más alternatívát kell keresnem a megjelenítésre. A soros port működtetését kell újraírnom, vagy a grafikus megjelenítést.

VaszicsApoca:
Akkor most karakteresen műkszik az egér? (a Norton Commander DOS-ban is karakteres volt) A példákat fel tudnád tenni, hogy kipróbáljuk?

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése