Hardver > TVC Fejlesztések

6 csatornás, sztereó hangkártya TVC-hez SAA1099P-vel.

(1/8) > >>

RetroHW:
Sikerült a SAM Coupéban(és a ZX-ekben) használt áramkört beépítenem a TVC-mbe. Készítettem hozzá orosz források alapján egy egyszerű E-tracker lejátszót is. Ha valakit esetleg érdekelnek a részletek, szívesen dokumentálom, és az IC beszerzésében is segítek.

Atka72:
Az igen gratula! Szívesen meghallgatnék egy demó felvételt róla. A TVC egycsatornás hangja helyett nagy előrelépés lenne. Minden dokumentáció érdekelne.

RetroHW:
Szia,
most készítettem a videót, bár a google azonnal rámszállt, hogy harmadik féltől származó tartalom:-(.
Mindegy nézétek meg, a dokumentáció még készül, az is elképzelhető, hogy noname szerző zenéjével kellene felraknom.
Örülnék ha valaki mondjuk berakná az emulátorába az SAA emulációt, mert egy trackert akkor lehetne fejleszteni és saját zenéket gyártani akár saját játék alá is. Az eredeti dll a sourceforge-ról letölthető, de szívesen átküldöm annak aki foglalkozna vele.
Mindössze az FFh és az FEh portokról kéne levenni a bájtokat(mert oda raktam a cuccost, jó lenne egy közösen megbeszélt szabványosítás a fejlesztett hardverekre, hogy ne ütközzön senki senkivel, így közel 30 év után:-)).

Íme a videó:
https://www.youtube.com/watch?v=ZCaBS-sGkBc

Fogyasszátok egészséggel! :-)

Atka72:
Küldd el légyszi a CAS programot. megpróbálom belehegeszteni az EMU-ba a chipet. Mivel van DLL hozzá elvileg nem nehéz.
Viszont a vb nem igazán akarja egyenlőre megenni az SAAemu.dll függvény deklarációit, azzal szenvedek. 

RetroHW:
Csatolok kettőt is, ha jól dolgozol, a másodikat is meghallgathatod :).

Az eredeti player regiszterei az 1FFh(regcím) és az FFh(adat) címeken voltak, az saaplayer példaprogijában ezeket a címeket találod. Viszont a TVC a BASIC-ben nem tud az OUT-nál 255 feletti értéket kiadni, ezért kompatibilitási és programozástechnikai okokból az FFh FEh portokra raktam az eszközt.
Az eredeti playert is egyszerübb volt így átírni, és a hardver huzalozása is ésszerűbb.

A müködését tekintve kurzormegszakítás alá van berakva a play rutin a casban, másodpercenként 50-szer meghívva automatikusan updateli a kiküldött adatokat.

Az SAA regiszterei csak írhatók.

Kíváncsi vagyok mit sikerül alkotnod, és köszönöm :).

A videóimat igyekszem úgy csinálni, hogy az elején a hangsáv hordozza a programot, így egy androidos telefon + jack-din kábellel az eredeti gépen azonnal használhatóak legyenek a szoftverek, kiváltva a jó öreg magnót :).

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése